Tips til at kombinere uddannelse og kunstnerdrømme

august 8, 2021

Beslutningen om uddannelse er hård for mange, og ikke alle kan bevare det rolige overblik, når fremtidens kommende år skal overvejes. Måske man nyder at kreere egen kunst og har drømme om at nå til et punkt, hvor kunsten lander i køberes stuer. Her er det fornuftigt at udforske mulighederne på et par særlige punkter.

Find en kunstnerisk uddannelse

For er der uddannelser, hvor evnerne inden for det relevante, kunstneriske felt både kan udforskes og forbedres, så kan det måske være en idé at kombinere. Hygger man sig allerede med at finde sin egen stil inden for billedkunst, så er der jo flere muligheder for uddannelse på området.

Det kan også være, at vi er i den moderne, grafiske verden med design. Drømmen er måske at nå til et punkt, hvor man kan få sit arbejde sat til salg hos webshops som https://dearsam.dk/ og en dag skabe karriere, hvor man sælger plakater og anden visuel kunst som begrænsede udgivelser. Mange sælger nemlig deres kunst som plakater, og det er eksempelvis også relevant, hvis man har særligt kendskab til fotografiets plads i kunstverdenen. Måske giver en uddannelse altså mening her.

Når kunst og uddannelseslinje ikke går godt sammen

Kombinationen fungerer til gengæld ikke for alle. For er interessen og ens færdigheder ved genren et afbræk fra hverdagen, som er nødvendigt for ens vedvarende glæde, så er der nogle seriøse spørgsmål, som skal besvares inden valget.

Er man klar på og indforstået med, at hvis uddannelsen ikke forespørger lige det, som man tror, og der ikke er lyst til disse opgaver, at det så kan gå ud over lysten til egen kunst? For hvad der hidtil har været interesser, der er udforsket i fritiden, så er de nu mere centrale i tilværelsen. Når de personlige tanker og forventninger ikke står helt på række, kan man lande i dette scenarie. Så overvej alle disse fornuftige tanker.