Det er vigtigt at have et godt studiemiljø

december 19, 2022

Årene, da vi tager en uddannelse, er vigtige for os alle. Her lægger vi grunden til vores arbejdsliv, og vi tager ofte vores uddannelse i en vigtig periode af vores liv: Vi er unge, modtagelige, møder måske vores udkårne, præges af lærere og studiekammerater. Ja, kort sagt: Studieårene er nogle af de mest betydningsfulde i vores liv. Derfor er det afgørende at få et godt studiemiljø på alle planer. Her er nogle ideer til, hvad du kan gøre for at få en god tid, mens du uddanner dig.

Skab gode rammer for fordybelse

Et godt studiemiljø begynder derhjemme. Det er vigtigt, at du indretter dig, så du får ro til at fordybe dig, uanset hvilken uddannelse du er i gang med. Det er vigtigt at skabe sit eget ‘helle’ derhjemme, hvor du kan få ro omkring dig og koncentrere dig om studierne. Indret dig derfor med en god læsekrog, hvor du kan have dine bøger og andre studierelaterede ting, og hvor du ikke bliver forstyrret unødigt.

Du kan indramme det hele ved at give dine vægge en flot farve, som giver ro. Det kan du gøre med maling og med taper. For eksempel kan du opsætte et smukt tapet i forskellige farver, som ud over at give en flot farve til din væg også er med til at gøre dit læsehjørne hyggeligt og lunt. I modsætning til maling har tapet i forskellige farver den fordel, at de giver væggen et venligt og behageligt udtryk, fordi et tapet er mere blødt og behageligt, både at se på og røre ved.

En god stol, der kan supplere din kontorstol ved skrivebordet, er god at synke ned i, når du har pause eller skal læse længere tekster, og bløde tæpper og puder kan skabe ekstra hygge i din arbejdskrog.

Hold dig i form og skab relationer

Det er også vigtigt at holde sig i god form og skabe gode relationer, hvis du skal have det optimale ud af dit studium. Undersøgelser viser, at studerende, der holder sig i form, får højere karakterer, så der er gode grunde til at løbe en tur, tage til fitness eller på anden måde træne.

Prøv også at skabe gode sociale relationer til dine medstuderende. Hvis man fungerer godt sammen med sine kammerater, har man det på alle måder bedre og vil derfor være i stand til at få mere ud af studierne.

Held og lykke med din uddannelse, en periode af dit liv, som du altid vil tænke tilbage på.

Vejen frem