Uddannelsestips til dig der elsker biler

december 8, 2021

Står du over for at skulle vælge en ny uddannelse? Og har du benzin i blodet, og elsker du alt der har med biler at gøre? Så bør du læse med i artiklen her. Vi har nemlig et par gode råd klar til dig om hvilken slags uddannelse du bør tage. Vi ser også nærmere på de karrieremuligheder der venter dig efter endt uddannelse. Så lad os straks komme i gang.

Arbejd med bilindretning og styling af køretøjer

Læser du til mekaniker, så kan du med tiden komme til at arbejde med spændende ting såsom bilindretning, styling af køretøjer og lignende. Det er services som virksomheden worksystem allerede nu tilbyder til de danske kunder, så hvis du er rigtig smart, så forhører du dig hos virksomheden om muligheden for at komme i praktik i løbet af din studietid.

At få shinet sin bil op hos Worksystem er virkelig noget der batter noget, og ofte kan man få meget mere ud af sit køretøj end man egentlig går og tror. Det kræver naturligvis at der er kompetente mekanikere klar til at hjælpe kunderne, og det er her at en bilglad person som dig kommer ind i billedet. Overvej derfor kraftigt at læse til mekaniker. Så kan du komme til at arbejde med det du brænder for til dagligt.

Forbered dig på fremtidens køretøjer

Har du besluttet dig for at læse til mekaniker, så bør du allerede nu overveje om dit speciale skal være i personvogne eller lastvogne. Dernæst bør du samtidig have i baghovedet, at markedet for køretøjer er i konstant forandring. Noget af det som virkelig rører sig i branchen nu, er elektrificeringen af køretøjerne. Du skal som sådan berede dig på, at der om ganske få år udelukkende vil blive sendt køretøjer på markedet som kører på el. Allerede nu er der elbiler på vej på markedet, som vil kunne køre op til 650 km mellem hver ladning, så udviklingen går hurtig. De benzindrevne versioner vil dog givetvis stadig skulle serviceres nogle år efterfølgende, men de vil hurtigt forsvinde fra vejene. Du skal derfor uddanne dig med henblik på servicering af elbiler og lignende.

Overvej derfor at søge praktikplads i en virksomhed med fokus på denne udvikling. Hvis du allerede i praktikperioden kan stifte bekendtskab med servicering af elbiler, så er du allerede et skridt foran dine konkurrenter, når tiden er kommet til at søge job og gøre karriere i branchen.