Kontoruddannelse åbner for mange muligheder

september 14, 2021

En kontoruddannelse tager fire år og byder på et indblik i administration, markedsføring, salg og kommunikation. Det er en spændende allround uddannelse, hvor du også kommer i praktik i forskellige virksomheder. Uddannelsen er SU-berettiget, og du får også elevløn i praktikperioden.

Med en kontoruddannelse får du en grundlæggende viden, og samtidig har du mulighed for at specialisere dig, hvis du fx har særlige interesserer inden for administration eller markedsføring. Du har selv indflydelse på din uddannelse, når du bl.a. skal vælge praktikplads. Kombinationen af teoretisk og praktisk viden giver en god vekselvirkning, og du lærer hele tiden nyt og udvikler dig under dit uddannelsesforløb. Den teoretiske del af kontoruddannelsen kan tages både online og ved fysisk fremmøde på et uddannelsessted.

Teori og praktisk erfaring

Især online uddannelser er blevet mere populære blandt studerende.

Når du kommer ud i praktik i en virksomhed, så vil du sikkert stifte bekendtskab med det smarte crm system. CRM står for Customer Relationships Management, og det er et system, som gør det nemt for firmaer at holde styr på deres kunderelationer. Her kan man nemlig indtaste forskellige oplysninger om kunden, hvilket er med til at styrke relationen og skræddersy markedsføring og løsninger til kunder. Som kontormedarbejder vil du helt sikkert få glæde af at arbejde med systemet.

Brug for kontoruddannet personale i mange brancher

Kontoruddannelsen åbner døre inden for mange forskellige brancher. For næsten alle steder er der brug for dygtige kontorfolk, som kan løse administrative opgaver eller arbejde med salg, markedsføring eller information. Du kan dermed bruge din uddannelse mange forskellige steder. Måske beslutter du dig allerede i løbet af din uddannelse for, at du vil specialisere dig inden for et område og arbejde i en bestemt branche. Det kan være advokatbranchen som advokatsekretær, eller det kan være inden for shipping-branchen. Men du kan også vælge at holde døren og mulighederne åbne og prøve dig selv af ved at arbejde i forskellige virksomheder henover en årrække.

Søg ind på videregående uddannelse

Med en kontoruddannelse har du også mulighed for at søge ind på en videregående uddannelse. Det kan være, at du har lyst til at læse videre på universitetet og tage en bachelor. Det kan også være, at du gerne vil videreuddanne dig og tage en erhvervsakademiuddannelse eller en professionsbachelor. Nu om stunder er det meget almindeligt, at man kan uddanne sig og videreuddanne sig gennem hele sit arbejdsliv. Har du arbejdet på kontor i nogle år og trænger du til nye udfordringer, så kan du altid undersøge, hvad mulighederne er for, at du kan læse videre. Men er du glad for dit kontorjob og kan du indimellem opkvalificere dig med nye kurser på din nuværende arbejdsplads, så er det jo bestemt også en mulighed. Det vigtigste er, at du trives i dit arbejdsliv.