Bliv klar til de første dage på det nye studie

september 4, 2021

Har du netop fået bekræftelse på, at du er blevet optaget på en ny uddannelse? Et stort tillykke er først og fremmest på sin plads! Du går en spændende tid i møde, hvor du vil skabe relationer med massevis af ligesindede. Uanede mængder læring og personlig udvikling ligger foran dig, men du skal også passe på med ikke at blive for overvældet. Når du starter på et nyt studie, så kan der trods alt være meget at se til, og meget der skal komme styr på. Det kan derfor let ske, at stress medfører en knap så sjov begyndelse. Vi kigger nærmere på, hvordan du sikrer dig, at du får en herlig start.

Praktisk forberedelse og planlægning

Hvor kedeligt det end må være, så skal der styr på alle de praktiske aspekter, som det nu engang indebærer at starte på ny uddannelse. Det betyder, du skal dobbelttjekke ansøgning om sager som studiekort, adgang og logins til platforme, email samt gennemlæsning af studieordning. Du kan med fordel følge op på dit nye campus og finde rundt i kortene over bygninger og lokaler. Her kan åbne huse og besøg forud for studiestarten også give et roligt overblik.

Husk at søge om SU og følge op på fagforening og a-kasse. Grejet skal naturligvis også være i orden! Taske, computer og et tidligt overblik over boglisten sikrer, at du ikke kommer galt afsted fra start. Og det samme gælder boligsøgningen. Den kan være særligt stressende i de større byer. En sikker boligsituation er nødvendig for gode, hjemlige rammer, hvor lektier og læsning kan klares uden distrahering. Skriv dig op på relevante ventelister så hurtigt som muligt.

Information om sociale begivenheder

Langt de fleste uddannelser udformer et team med tutorer, og deres ansvar er at etablere en plan over sociale events, der finder sted hen over opstarten. Det kan være sundt at deltage i, da det som regel hjælper rigtig meget med at finde nye studiekammerater, man kan læne sig op ad. Forebyg dårlig ånde, køb et nyt outfit og mød op med mest mulig selvtillid, så du kan komme alle de nye potentielle venner nær.

En af de vigtigste ting at få styr på

Uanset hvor i processen du er, så bør du lægge et budget hurtigst muligt. SU’en er rar at have, men hvis du netop deltager i sociale arrangementer, så dækker den nok ikke så meget, som du tror. Et lille Excel-ark med budget, der kan være behjælpeligt med at kaste lys over, om du eksempelvis har behov for at finde brugte bøger, er essentielt. Det er ikke just spændende, men hvor meget det end trækker humøret ned, så sikrer den rolighed, den gode økonomi bringer med sig, at humøret ryger endnu højere op under de første dage.