Fremtiden skal sikres

december 20, 2017

Det er ikke kun vigtigt, at vi sikrer uddannelse til dem, som der er i dag. Vi skal tænke langsigtet, for børnene er vores fremtid, og vi skal sikre, der er lærere, som er dygtige nok til at sikre de stolte traditioner fra skolerne bliver holdt i hævd, for den danske lærestand har altid være berømt for deres store viden og deres store engagement.

Men det er ikke kun undervisningen, der skal følge med tiden og være spændende og innovativ. Det er det hele, der skal passe ind i en moderne sammenhæng. Det kræver tidssvarende lokaler med en anerkendelse af, at børn ikke bare skal sidde stille hele dagen.

Bevægelse giver ro til alle dem, der har lidt krudt bag i, og det giver alle mulighed for at få rørt sig. Det giver grobund for ideer og tanker, og det giver et spændende rum til læring.

Der er langt fra at sidde på skolebænken hele dagen til fremtidens skole, men fremtidens skole bliver samtidig meget rummelig, for der er plads til alle slags elever. De kreative og dem, der gerne vil løbe rundt, og det er noget, der bringer børn og voksne sammen.

Ved at se anderledes på læring, kan læring blive noget, der rammer bredere. En skole, der har det hele, kan rumme alle typer af elever, og for lærerne er det et spændende sted at arbejde, hvor hver dag er forskellig.

Det vil ikke kun tiltrække elever og forældre, men det vil også få lærere til at se mulighederne og vælge nye måder at lære fra sig på. Selv de elever, der ikke synes, at skolegang er sjovt, vi kunne finde nogle muligheder i fremtiden.