De gamle håndværk

januar 9, 2018

Der er ikke mange i dag, der uddanner sig inden for de små og uddøende fag. Det er der generelt kun gode grunde til, for det vil nok være tæt på umuligt at finde et sted, hvor man kan komme i lære som gørtler eller brodøse og så efterfølgende få fast arbejde.

Desværre er der også mange andre fag, der ikke på nogen måde burde uddø. Det er helt almindelige håndværksfag, som vi alle har brug for eksisterer. Det er murere, tømrere, elektrikere og VVS’ere. Alle nogen, der kan noget med hænderne, som samfundet har brug for, men som der ikke vil være nok af på sigt.

Det skyldes mange ting, men blandt andet i, at flere og flere gerne vil gå gymnasievejen. Det er ikke et dårligt springbræt, men det bliver det, hvis det ikke er den rigtige uddannelse. Det vil blive tre meget hårde og sure år, der kunne være blevet brugt bedre og mere nyttigt.

Det skal igen være attraktivt at være håndværker og at kunne skabe noget med sine hænder. Hvis samfundets holdning til denne gruppe igen ændres, så den får et positivt lys, så vil der til sidst igen være håndværkere nok.