Derfor er det så vigtigt at tage en uddannelse

september 13, 2019

Vi lever i dag i en verden, hvor der bliver længere og længere mellem de ufaglærte jobs. Mange af de produktionsvirksomheder, som tidligere tilbød stillinger, der kunne varetages af uuddannet arbejdskraft, har for længst flyttet deres operation østpå. Det vil sige, at hvis man vil være attraktiv på arbejdsmarkedet i Danmark som tiderne ser ud i dag, så er det altså alfa og omega at have en uddannelse, da dette er billetten til at få et ordentligt job.

Erhvervsuddannelser

I Danmark har vi endda rigtigt stor mangel på veluddannet arbejdskraft indenfor flere områder. Det især håndværksfagene, som skriger på faglærte medarbejdere. Der er derfor rigtig stor fremtidssikring i at tage sig en erhvervsuddannelse. Tidligere har erhvervsuddannelserne ikke haft det bedste ry, men det er en stor skam, da vi i Danmark har nogle af verdens absolut bedste erhvervsuddannelser, som uddanner fagligt dygtige medarbejdere, som faktisk er efterspurgte over det meste af verden på grund af deres høje faglighed. Og vælger man at tage sig en erhvervsuddannelse, kan en sådan faktisk i mange tilfælde være et springbræt videre i uddannelsesverdenen til for eksempel en videregående uddannelse. Der er nemlig mange erhvervsuddannelser, som giver direkte adgang til at søge ind på videregående uddannelser. Erhvervsuddannelser udbydes i en hel række af forskellige fagområder, så uanset om man er til at træne med lækkert udstyr fra Gorilla sports eller mere går op i elinstallationer, så findes der en uddannelse der passer til en. Man kan nemlig blive uddannet i alt fra fitnessuddannelsen med profil til elektriker, når man vælger at satse på en erhvervsuddannelse.

Videregående uddannelser

I Danmark har vi også en hel række af videregående uddannelser, som uddanner velkvalificeret arbejdskraft. Disse uddannelser udbydes oftest på universiteter og professionshøjskoler, men kan også tages på for eksempel seminarier eller erhvervsakademier. Vil man tage sig en videregående uddannelse kræver det, at man har flere kvalifikationer end det en eksamen fra grundskolen giver. I praksis betyder det oftest, at man er nødt til at have tage en studieforberedende eksamen som for eksempel en almen studentereksamen, en højere forberedelseseksamen eller en højere handelseksamen. Derudover er der som tidligere nævnt også en række erhvervsuddannelser, som giver adgang til at læse videre på en videregående uddannelse. Har du lyst at læse videre, men er i tvivl om, hvorvidt du opfylder kravene, så er det en rigtigt god idé at kontakte en studievejleder på den institution hvor du gerne vil læse. Han vil nemlig kunne hjælpe dig videre, og se om du evt. har brug for nogle suppleringskurser for, at kunne søge ind. Der er som regel kun et optag på universiteteterne om året – medens professionshøjskoler og erhvervsakademier ofte har studiestart både sommer og vinter.