At gå i skole hjemme

februar 17, 2018

For nogle børn vil det nok være en udtalt succes at kunne sove lidt længere og lære alt hjemme i hyggelige omgivelser. Det er også tilladt at skole sine børn hjemme eller et andet sted end folkeskolen, så længe barnet får den samme lærdom og undervisning, som i netop folkeskolen.

Det sagt, så er det ikke på nogen måde almindeligt at skole sine børn hjemme i Danmark. Der er meget få, der vælger denne løsning, og for langt de flestes vedkommende er det kun for korte perioder, hvor det af den ene eller anden årsag har været nødvendigt.

Det kræver nemlig, at der er en forælder eller en anden voksen til stede, der kan varetage undervisningen, noget der næppe er en mulighed for langt de fleste familier her i landet.

Inden du kaster dig ud i hjemmeskoling skal du vide, at du er underlagt de samme regler som friskoler, og det betyder, at der vil blive ført tilsyn med undervisningen. Det er for at sikre, at de hjemmeskolede børn bliver lige så godt klædt på til voksenlivet som alle andre.

Det er dog et rigtig godt alternativ for dem, der skal rejse i længere perioder med deres børn, dem, der lider under sygdom, eller andre, der for en periode har et behov. Det er med til at sikre, at børnene ikke sakker bagud i forhold til deres jævnaldrende, og for et barn vil det nok være så meget værre at skulle gå en klasse om end at have mor eller far som lærer et par dage.