Noget at falde tilbage på

oktober 5, 2017

Der er mange, der tænker, at et studie er godt at gennemføre, fordi du altid så har noget at falde tilbage på. Det er både sandt og falsk.

Falsk, da langt de fleste uddannelser og dermed arbejdsområder ikke er stationære. Verden udvikler sig, og det gør de forskellige fag også. Meget af din lærdom vil du glemme, hvis du ikke holder den ved lige, og andre dele af den vil være forældet, når du endelig en dag gerne vil bruge den.

Men samtidig er der rigtig meget sandhed i det også. En uddannelse kan give mange flere muligheder end bare at arbejde inden for sit felt, og kan for mange være et trinbræt videre til en anden uddannelse eller generelt et bevis på, at det var muligt at lære rigtig meget, og at man derfor nemt kan lære noget nyt også.

Det er aldrig en fejl med en uddannelse

Lige meget hvad du vælger at uddanne dig til, så vil det aldrig være spildte kræfter. Det er fornuftigt, og der er meget mere end den generelle lære fra et studie, du kan tage med dig videre Læser du artikler i aviserne, så vil du opleve mange mennesker, der har en bestemt uddannelse, men hvor deres karriere gik i en helt anden retning.

Det kan være meget inspirerende at vide, at en uddannelse ikke tvinger dig til et bestemt type af arbejde hele livet, men at en uddannelse er noget, der kan åbne et utal af døre og gøre din hverdag og dit arbejdsliv til noget rigtig spændende.

Brug din uddannelse, enten til at få dit drømmejob, eller som et skridt på vej mod netop drømmejobbet. Valget er dit.