Forskel på uddannelser

juni 22, 2018

Når du vælger en uddannelse , så er der stor forskel på, om du for eksempel kan få statens uddannelsesstøtte, SU i folkemunde. Det er nemlig ikke alle uddannelser, der fører til, at du kan få det.

Der er nogle få uddannelser, som du selv skal betale for, og der er nogle af dem, som kan være endda meget dyre.

Det vurderes af myndighederne

Hvilke kriterier, der bedømmes efter, når man skal bestemme, hvilke uddannelser som er berettiget til, at de studerende kan modtage SU, er der nogen, som sidder hvert år og reviderer. Men en ting er sikkert, og det er, at de uddannelser, der er på de statsstøttede uddannelsesskoler, altid vil være berettiget.

Der er nogle uddannelser, som af det etablere samfund bliver betragtet som værende alternative, og det er ofte dem, som staten ikke mener kan understøttes som studie ved hjælp af SU.

Hvis du er en af dem, som gerne vil have en uddannelse mere, efter du har endt den første, eller måske vil sadle om, fordi den første uddannelse slet ikke er dig. så skal du også til at betale for selve uddannelsen selv. Det er kun en uddannelse, som du kan få støtte til, og det er stadig dyre uddannelser mange af dem, som du kan tage i Danmark.

Med og uden støtte

En af de uddannelser, der ikke kan få SU, er uddannelsen til massør. Det er lige meget, om det er den, som er lægeeksamineret, eller om det er de mindre lødige.Det er en uddannelse, som du selv skal betale, også selvom det etablerede samfund bruger mange penge på at sende dem, som lider af mindre skavanker til en massør hvert år.

Så når du skal vælge en uddannelse, så skal du være opmærksom på, om det er en af dem, som ikke er godkendt, eller hvor der er en del egenbetaling, for det kan hurtigt løbe op og blive en dyr fornøjelse.

Hvis du er så heldig, du er en af dem, som elsker uddannelse, og som ender med at at tage en Ph.D, så er det en helt anden sag. Der vil du blive betalt for forskning og for undervisning. Det er omkring de 23.000 om måneden, og det er nok til at opretholde et normalt liv i Danmark. Det er dog de færreste, som ender med en Ph.D, så det er ikke noget, du som udgangspunkt skal være opmærksom på.

Der er også nogle uddannelser, som de naturvidenskabelige, som naturligt kræver, du skal arbejde i laboratorier, og der vil være mange rapporter, som skal afleveres på ugebasis, så der er et stort arbejdspres. Der er til gengæld ikke meget gruppearbejde, så en studiegruppe er en god idé. På andre studier så er gruppearbejde mere reglen end undtagelsen, og det er en integreret del af selve studiet for det er som gruppe, du kommer til at arbejde, når du kommer ud.