Uddannelse er vigtigt

april 11, 2018

Vi hører igen og igen om, hvor vigtigt det er at få en uddannelse, og hvor meget vi som unge skal fokusere på at tage en uddannelse, som kan underholde os og vores familie resten af livet.

Der er i hvert fald meget, som tyder på, at dette er vejen frem, og det er den eneste måde, hvorpå vi kan klare os godt i samfundet, for det er dem som tager en uddannelse, som klarer sig bedst. Der er mange uddannelser, som vi kan vælge imellem, alene dem, der er efter endt grundskole, og som danner grundlag for alt det, som du skal igennem uddannelsesmæssigt senere i livet er utallige.

Det vigtige valg

Der er derfor også endnu flere muligheder, når din ungdomsuddannelse er overstået, og du skal videre på en videregående uddannelse, i lære eller noget tredje. Det er med at vælge rigtigt, for der er alt for mange, som vælger noget, som de faktisk ikke gider arbejde med resten af livet.

Din uddannelse er vigtig ikke kun for dig, men også for samfundet, for Danmark er et samfund, som i de sidste hundrede år har bevæget sig fra et samfund, som var baseret på landbrug og fiskeri, til et samfund, som nu står på et fundament af know-how, eller som vi vil kalde det på dansk, vidensbanken vi har bygget op.

En lang proces

Vores store vidensbank bygger på vores gode uddannelser, som starter med en folkeskole, som i mange år har dannet denne base, og det er her alt starter. For over 200 år siden startede den første pendant til folkeskolen under navnet almueskolen. Noget som blev oprettet for at give alle et minimum af uddannelse også på landet, hvor det ikke var så normalt, at du lærte at læse og skrive overhovedet.

Efterfølgende er der blevet bygget på, indtil vi stod med den skole, som vi har i dag, hvor der er 9 års undervisningspligt, og fra 0. til og med 9. klasse skal du gå i skole eller modtage tilsvarende undervisning, og derefter er det op til dig selv, hvad du så mener, du vil uddanne dig til. Der er sågar den mulighed, at du slet ikke vil gå mere i skole, og du ikke vil bruge en dag mere på skolebænken eller uddannelse og bare arbejde, det er dit valg, men i et samfund som vores, er det anbefalelsesværdigt at tage en uddannelse, for ellers vil det være svært, og det bliver endnu sværere i fremtiden at få et ordentligt arbejde.

En uddannelse er mange ting, der er de kortvarige og de lange, som ender med en grad fra et af vore videregående læreanstalter, men faktum er,at vi har brug for alle, for ellers vil samfundet ikke fungere. Det er alt fra de varme hænder på plejehjemmene til dem, som er professor på universiteterne.